Γαλλικά

Γιατί να προχωρήσεις στην εκμάθηση Γαλλικών ?

img

Η Γαλλική γλώσσα είναι η 2η πιο διαδεδομένη γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επίσημη γλώσσα των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλική γλώσσα είναι παρούσα και στις 5 ηπείρους: Ευρώπη (Βέλγιο, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Μονακό), Αφρική και Μέση Ανατολή, Αμερική (Καραϊβική και Καναδάς), Ασία (Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη), Οκεανία (Γαλλική Πολυνησία, Αϊτή, Καινούρια Καληδωνία). 

JUNIOR PREP CLASS - Δ/Ε Δημοτικού

img

Γνωριμία με τη 2η ξένη γλώσσα, βάζουμε τις πρώτες βάσεις της Γαλλικής γλώσσας ακλουθώντας μεθοδική εκπαιδευτική διαδικασία για την εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων της Γαλλικής γλώσσας.  Ελκυστικές δραστηριότητες με προοδευτική εκμάθηση της γραμματικής.  Τα παιδιά καθώς περνούν οι εβδομάδες αναπτύσσουν προφορικές και γραπτές δεξιότητες στη γλώσσα.

 

Τμήματα 1 φορά την εβδομάδα από 1 ώρα

BEGINNER – ELEMENTARY (A1-A2)

img

Μέσα από την άρτια οργάνωση τάξεων διασφαλίζουµε µια εκπαιδευτική εµπειρία που θέτει τις σωστές βάσεις για τη µετέπειτα πορεία των µαθητών. Τα παιδιά µαθαίνουν πώς να χρησιµοποιούν σωστά και ολοκληρωµένα τη γλώσσα, µέσα από βιωµατικές µεθόδους διδασκαλίας και πλούσιο διαδραστικό υλικό.  Οι μαθητές ενεργοποιούν συνειρµούς και µαθαίνουν να σκέφτονται απευθείας στη Γαλλικη γλώσσα.

 

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 1 ½  ώρα

PRELIMINARY B1

img

Σε αυτό το επίπεδο δίνουµε έµφαση στην ανάπτυξη ολοκληρωµένου λόγου τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο, χρησιµοποιώντας το λεξιλόγιο και τα γραµµατικά φαινόµενα στην πράξη. Οι μαθητές εξασκούν όλες τις δεξιότητες τους και γίνονται ενεργοί χρήστες της γλώσσας.  Μετατρέπουμε τη διδασκαλία σε µία ευχάριστη εµπειρία για τους µαθητές µας, βοηθώντας τους να αναπτύξουν όλες τους τις ικανότητες με διάφορες δραστηριότητες!

 

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 1 ½  ώρα

FIRST CERT B2

img

Έφτασε η ώρα του πτυχίου! Όλη η προσπάθεια, η οργάνωση και το ενδιαφέρον γι’ αυτό που προσφέρουµε, αποτυπώνεται στη δυνατότητα που έχει πλέον ο κάθε µαθητής µας, να αποκτήσει το  πρώτο του επίσημο πιστοποιητικό γλωσσοµάθειας.

 

Σε αυτή την τάξη οι μαθητές προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις πρώτες επίσημες αναγνωρισμένες εξετάσεις τους στο επίπεδο B2 (Καλής Γνώσης) που οδηγούν στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών εξεταστικών φορέων.

 

Ολοκληρώνεται η εκμάθηση των γραμματικών και συντακτικών δομών και του απαραίτητου λεξιλογίου, ώστε να ανταποκριθούν οι μαθητές με επιτυχία στις εξετάσεις μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τις ανάγκες του τμήματος αλλά και του κάθε μαθητή ξεχωριστά.  Kατά την περίοδο πριν τις εξετάσεις οι μαθητές διεξάγουν δοκιμαστικά τεστ για να επιλέξουν την εξέταση  που ταιριάζει καλύτερα στον μαθησιακό του τύπο.

 

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 2  ώρες

C1 – C2 LEVEL (ΑDVANCED - PROFICIENCY)

img

Οι έμπειροι Γαλλικής Φιλολογίας καθηγητές μας, καθοδηγούν τους μαθητές με σωστούς παιδαγωγικούς τρόπους και μεθόδους διδασκαλίας προκειμένου να αποκτήσουν το υψηλότερο επίπεδο γνώσης. Η αποκλειστική χρήση της Γαλλικής γλώσσας στην τάξη εξοικειώνει άριστα τους μαθητές στη χρήση της!

 

Το Advanced είναι το επίσημο πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Γαλλικής γλώσσας σε επίπεδο (C1) Γ1. Οι εξετάσεις  αυτές είναι κατάλληλες για υποψηφίους που χρειάζονται πιστοποίηση πολύ καλής γνώσης της Γαλλλικής γλώσσας για λόγους επαγγελματικής εξέλιξης ή για σπουδές σε γαλλόφωνο κολέγιο ή πανεπιστήμιο.

 

Το Proficiency είναι το ανώτερο πιστοποιητικό που πιστοποιεί την άριστη γνώση Γαλλικής γλώσσας σε επίπεδο C2 (Γ2).  Είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Γαλλικής σε επίπεδο Γ2. Επίσης, αναγνωρίζεται σε διάφορες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

 

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 2  ώρες

Σ

τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΛΑΤΣΗ  λειτουργούν τμήματα μαθητών και φοιτητών που προετοιμάζονται για όλα τα πιστοποιημένα πτυχία: DELF A1,A2,B1,B2 DALF C1,C2 SORBONNE B1,B2,C1,C2, Κρατικά πτυχία γλωσσομάθειας καθώς και για το ειδικό μάθημα της Γαλλικής γλώσσας για την εισαγωγή στις πανεπιστημιακές σχολές.

 

Η μορφή και η θεματολογία αυτών των πτυχίων βασίζονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Ο σπουδαστής που έχει καλύψει τα τρία επίπεδα A1 – A2 – B1 κατέχει την μέτρια γνώση της Γαλλικής γλώσσας και έχει δεξιότητες που του επιτρέπουν να κινηθεί με άνεση σε μια Γαλλόφωνη χώρα χρησιμοποιώντας τον καθημερινό λόγο, ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιον που θα μετακινηθεί σε κάποια γαλλόφωνη χώρα για εργασία.