Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Διαθέσιμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

img

RoboJuniors

Τα πρώτα μου βήματα στην εκπαιδευτική ρομποτική!

*Για μαθητές Α' και Β' Δημοτικού

Σε αυτή την ενότητα οι μαθητές κατανοούν σε βάθος και μαθαίνουν πως λειτουργούν οι “απλές μηχανές”. Τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται μεταξύ τους και να αναπτύσσουν το πνεύμα της ομαδικότητας μέσα από διάφορες δραστηριότητες.  Λύνουν προβλήματα χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες τους και εξοικειώνονται με έννοιες της φυσικής και των μαθηματικών.

RoboMasters

*Για μαθητές Γ' και Δ' Δημοτικού

Οι μαθητές γνωρίζοντας πλέον έννοιες της φυσικής και των μαθηματικών, μαθαίνουν να χρησιμοποιούν ηλεκτροκινητήρες και αισθητήρες. Κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και εξοικειώνονται με την έννοια του αυτοματισμού. Δημιουργούν κατασκευές για την επίλυση προβλημάτων και έπειτα τους δίνουν κίνηση εκτελώντας αυτόματα τις εντολές που χρειάζεται.

Robo - WEDO 2.0 LEGO

*Για μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

Το Wedo 2.0 lego απευθύνεται σε μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Βασίζεται στα πιο σύγχρονα επιστημονικά πρότυπα και δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών. Οι μαθητές μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και να εντρυφήσουν περισσότερο στις φυσικές επιστήμες, στη μηχανική, στην τεχνολογία και στον προγραμματισμό.

Robo - LEGO EV3

*Για μαθητές Γυμνασίου

Επιτρέπει στους μαθητές να χτίσουν, να προγραμματίσουν και να δοκιμάσουν τις δικές τους λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της ρομποτικής τεχνολογίας. Ενθαρρύνονται να σκεφτούν ώστε να μπορέσουν να βρουν δημιουργικές λύσεις σε προβλήματα, και στη συνέχεια να τις αναπτύξουν μέσω μιας διαδικασίας επιλογής, κατασκευής, δοκιμής και αξιολόγησης. Ταυτόχρονα, τα παιδιά κάνουν την κατάλληλη προετοιμασία για να συμμετάσχουν, αν το θελήσουν, στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.