Γερμανικά

Γιατί να προχωρήσεις στην εκμάθηση Γερμανικών?

img

Η γερμανική γλώσσα κατέχει αυτή τη στιγμή την ένατη θέση παγκοσμίως στις γλώσσες που ομιλούνται περισσότερο στον κόσμο:

Ως μητρική ομιλείται από περίπου 105 εκατομμύρια ανθρώπους (Γερμανία, Αυστρία, Λίχνενσταϊν, Ελβετία, Λουξεμβούργο, καθώς και περιοχών του Βελγίου, της Ιταλίας και της Δανίας) κι ως 2η γλώσσα από 80 εκατομμύρια ομιλητές. Είναι επίσης η τρίτη περισσότερο διδασκόμενη γλώσσα μετά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Μετά τα Αγγλικά, τα Γερμανικά είναι η δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα παγκοσμίως στο εμπόριο, τον τουρισμό και τη διπλωματία. Είναι η γλώσσα των επιστημών κι αποτελεί κύρια γλώσσα σε τομείς όπως Χημεία, Φυσική και Μηχανική.

To γερμανικό κράτος χορηγεί ένα μεγάλο αριθμό υποτροφιών για σπουδές στη Γερμανία όπως και ερευνητικές υποτροφίες σε αλλοδαπούς επιστήμονες.

Τα Γερμανικά ως ξένη γλώσσα πάντα ήταν χρήσιμη αλλά τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τα Γερμανικά έχει ανέβει κατακόρυφα πια και κάνουν μια πολύ δυναμική παρουσία τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο.

germany-flag

JUNIOR PREP CLASS - Δ/Ε Δημοτικού

img
german1

Γνωριμία με τη 2η ξένη γλώσσα, βάζουμε τις πρώτες βάσεις της Γερμανικής γλώσσας ακολουθώντας μεθοδική εκπαιδευτική διαδικασία για την εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων της Γερμανικής γλώσσας.  Ελκυστικές δραστηριότητες με προοδευτική εκμάθηση της γραμματικής.  Τα παιδιά καθώς περνούν οι εβδομάδες αναπτύσσουν προφορικές και γραπτές δεξιότητες στη γλώσσα.

Τμήματα 1 φορά την εβδομάδα από 1 ώρα

BEGINNER – ELEMENTARY (A1-A2)

img
german2

 

Στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών ΛΑΤΣΗ οι μαθητές μας ξεκινούν την εκμάθηση των Γερμανικών με τρεις ώρες την εβδομάδα.

Θέματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών και εφήβων κάνουν το μάθημα αποτελεσματικό και ποικιλόμορφο. Εξειδικευμένο διδακτικό υλικό, διαφορετικές διδακτικές μέθοδοι, καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα μαθήματος με συνομήλικους εγγυούνται την επιτυχημένη εκμάθηση. Μέσα από την άρτια οργάνωση τάξεων διασφαλίζουμε µια εκπαιδευτική εµπειρία που θέτει τις σωστές βάσεις για τη µετέπειτα πορεία των µαθητών. Τα παιδιά µαθαίνουν πώς να χρησιµοποιούν σωστά και ολοκληρωµένα τη γλώσσα, µέσα από βιωµατικές µεθόδους διδασκαλίας και πλούσιο διαδραστικό υλικό.  Οι μαθητές ενεργοποιούν συνειρµούς και µαθαίνουν να σκέφτονται απευθείας στη Γερμανική γλώσσα.

 

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 1 ½  ώρα

PRELIMINARY B1

img
german3

Οι μαθητές μας που ξεκινούν τα Γερμανικά σαν δεύτερη γλώσσα συνήθως στην Πέμπτη ή Έκτη Δημοτικού, στα 3,5-4 χρόνια αποκτούν το πρώτο αναγνωρισμένο πιστοποιητικό στην Γερμανική Γλώσσα, το B1.

Η γνώση Γερμανικών ανοίγει μεγάλες προοπτικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές.  Πιστοποιητικά κύρους που δείχνουν τον κάτοχο ως «μέτριο» χρήστη Γερμανικών είναι το GOETHE B1 Zertifikat και το ΚΠΓ-Γερμανικά του Υπουργείου Παιδείας και αναγνωρίζονται διεθνώς.

Σε αυτό το επίπεδο δίνουµε έµφαση στην ανάπτυξη ολοκληρωµένου λόγου τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό επίπεδο, χρησιµοποιώντας το λεξιλόγιο και τα γραµµατικά φαινόµενα στην πράξη. Οι μαθητές εξασκούν όλες τις δεξιότητες τους και γίνονται ενεργοί χρήστες της γλώσσας.  Μετατρέπουμε τη διδασκαλία σε µία ευχάριστη εµπειρία για τους µαθητές µας, βοηθώντας τους να αναπτύξουν όλες τους τις ικανότητες με διάφορες δραστηριότητες!

 

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 2  ώρες

FIRST CERT B2

img
german3

Έφτασε η ώρα του πτυχίου! Όλη η προσπάθεια, η οργάνωση και το ενδιαφέρον γι’ αυτό που προσφέρουµε, αποτυπώνεται στη δυνατότητα που έχει πλέον ο κάθε µαθητής µας, να αποκτήσει το  πρώτο του επίσημο πιστοποιητικό γλωσσοµάθειας.

Σε αυτή την τάξη οι μαθητές προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στις πρώτες επίσημες αναγνωρισμένες εξετάσεις τους στο επίπεδο B2 (Καλής Γνώσης) που οδηγούν στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αναγνωρισμένων ευρωπαϊκών εξεταστικών φορέων.

Ολοκληρώνεται η εκμάθηση των γραμματικών και συντακτικών δομών και του απαραίτητου λεξιλογίου, ώστε να ανταποκριθούν οι μαθητές με επιτυχία στις εξετάσεις μέσα από ειδικά σχεδιασμένα προγράμματα για τις ανάγκες του τμήματος αλλά και του κάθε μαθητή ξεχωριστά.   Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, πέραν των ωρών διδασκαλίας, οι μαθητές μας συμμετέχουν και σε τεστ προσομοίωσης (Mock Exams), για τη μέγιστη δυνατή εξοικείωσή τους με τη μορφή και το είδος των εξετάσεων της Γερμανικής Γλώσσας στις οποίες θα διαγωνιστούν.

Τμήματα 2 φορές την εβδομάδα από 2  ώρες

C1 – C2 LEVEL (ΑDVANCED - PROFICIENCY)

img
german5

Οι έμπειροι καθηγητές μας, καθοδηγούν τους μαθητές με σωστούς παιδαγωγικούς τρόπους και μεθόδους διδασκαλίας προκειμένου να αποκτήσουν το υψηλότερο επίπεδο γνώσης. Η αποκλειστική χρήση της Γερμανικής γλώσσας στην τάξη εξοικειώνει άριστα τους μαθητές στη χρήση της!

Το C1 Advanced είναι το επίσημο πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της Γερμανικής γλώσσας σε επίπεδο Γ1. Οι εξετάσεις  αυτές είναι κατάλληλες για υποψηφίους που χρειάζονται πιστοποίηση πολύ καλής γνώσης της Γερμανικής γλώσσας για λόγους επαγγελματικής εξέλιξης ή για σπουδές.

Το C2 Proficiency είναι το ανώτερο πιστοποιητικό που πιστοποιεί την άριστη γνώση Γερμανικής γλώσσας. σε επίπεδο Γ2.  Είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος (Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού) και από τον ιδιωτικό τομέα ως πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της Γερμανικής σε επίπεδο Γ2. Επίσης, αναγνωρίζεται σε διάφορες χώρες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς σκοπούς.

Το Πιστοποιητικό Επιπέδου Γ2 είναι η υψηλότερη πιστοποίηση Γερμανικών που μπορεί να αποκτήσει ένας μη φυσικός ομιλητής της Γερμανικής Γλώσσας.

Με συστηματική διδασκαλία 6 ωρών την εβδομάδα, αλλά και με τεστ προσομοίωσης, στα δύο αυτά  χρόνια παρέχουμε στους μαθητές μας όλες εκείνες τις γνώσεις και τη γλωσσική επάρκεια που τους επιτρέπουν να κάνουν χρήση των Γερμανικών σαν να είναι η μητρική τους γλώσσα. Με την ολοκλήρωση της φοίτησης, οι μαθητές μας είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αποκτήσουν την πιστοποίηση Γ2, συμμετέχοντας στις προβλεπόμενες εξετάσεις.

Το σχολείο μας σε όλα τα επίπεδα εφαρμόζει την Communicative Method (Επικοινωνιακή Μέθοδο), γιατί πιστεύουμε ότι η διδασκαλία και η εκμάθηση μιας γλώσσας, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να γίνεται διαδραστικά, συνεργατικά και με επίκεντρο το μαθητή.

Τμήματα 3 φορές την εβδομάδα από 2  ώρες

Τα πτυχία που μπορεί κάποιος να αποκτήσει στο σχολείο μας είναι: